De IdeeSelector

Heeft u al genoeg ideeŽn?

Geweldig! Komt het er ook van om ze verder uit te werken?
 Door de drukte en dagelijkse beslommeringen blijven ideeŽn vaak liggen. En dan opeensÖ blijkt de concurrent u voor te zijn.

Sommige ideeŽn zijn erg slim en innovatief. U wilt ze niet alleen uit (laten) werken maar ook weten of ze haalbaar zijn en commercieel interessant. Trendsverklaard kan u helpen met de uitwerking van de ideeŽn en het vergroten van uw inzicht zodat u snel een besluit kunt nemen.

Interesse ? Stuur ons uw aanvraag, wij nemen dan vrijblijvend contact met u op. Klik hier

IdeeScan (of productconcept)

U voorkomt met deze scan dat u veel tijd en geld besteed aan onderzoek en ontwikkeling van producten waarvan al snel kan worden vastgesteld dat er weinig kans van slagen bestaat.

1. De eerste fase bestaat uit het bepalen van de slagingskansen van een idee of specifiek product door middel van een snelle scan. Deze heeft als doel de meest opvallende eigenschappen (of het ontbreken hiervan) te achterhalen die belangrijk zijn voor succes.

Tijdens de scan wordt de door u aangeleverde informatie gebruikt voor het opsporen van verbanden naar actuele trends. De speciale database van Trendsverklaard wordt hierbij ingezet om het speuren naar Trends te versnellen. De resultaten worden vervolgens geprojecteerd op het zelf ontwikkelde trendmodel om de grootte van hun impact te bepalen.

Het resultaat is een eerste indruk van de succeskansen van het idee/productconcept.

Tijdsduur : 3 dagen tot maximaal een week na start van de aanvraag

2. Tijdens de tweede fase wordt voornamelijk aandacht besteed aan het versterken van de kansen van een idee of specifiek product, door op zoek te gaan naar extra succesfactoren op basis van de producteigenschappen.

Door tijdens het speurwerk het blikveld te verbreden met het trendmodel, kunnen onbekende kansen worden opgespoord om het idee of product straks extra aantrekkelijk te maken.

Het resultaat is een reeks slimme acties om het idee of product extra impulsen te geven.

Tijdsduur : 1 tot 2 weken na start aanvraag

Worden bij deze test geen sterke succesfactoren gevonden dan kunt u zich afvragen of het wel verstandig is om door te gaan. Wanneer u toch besluit het door te zetten, dan kunt u met een ĎUitgebreide ProductScaní de succeskansen in ieder geval maximaliseren.

Interesse ? Klik hier, dan nemen we contact met u op.